Politika privatnosti

1. Uvod

Vaša privatnost i zaštita podataka su nam od najveće važnosti. Ova Politika privatnosti predstavlja našu izjavu o zaštiti podataka putem koje bismo željeli na transparentan način dati informacije o prirodi, opsegu, svrsi i uvjetima pod kojima prikupljamo, koristimo i obrađujemo osobne podatke, kao i o pravima koja Vam pripadaju kao ispitaniku. Obrada Vaših osobnih podataka će uvijek biti u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR), kao i hrvatskim propisima o zaštiti osobnih podataka.

2. Tko je voditelj obrade podataka?

Kao voditelj obrade podataka, SVEUČILIŠTE U ZAGREB GRAFIČKI FAKULTET je implementirao brojne tehničke i organizacijske mjere kako bi osigurao sveobuhvatnu zaštitu osobnih podataka koji se obrađuju u sklopu poslovnog odnosa s našim klijentima. U slučaju da imate bilo kakvih pitanja u vezi Vaših osobnih podataka ili naših postupaka vezanih uz zaštitu podataka, slobodno nas kontaktirajte:

SVEUČILIŠTE U ZAGREB GRAFIČKI FAKULTET
Getaldićeva 2
10000 Zagreb
Hrvatska

3. Osobni podaci i obrada

Osobne podatke prikupljamo i pohranjujemo isključivo u mjeri u kojoj je to potrebno za pružanje usluge i temelji se na zakonskoj osnovi, ugovornoj obvezi ili dobrovoljno danoj suglasnosti.

Prilikom pohrane podataka, osobni podaci se pohranjuju na najmanjem mogućem broju mjesta na kojima su adekvatno zaštićeni. Pristup osobnim podacima omogućen je isključivo na temelju poslovne potrebe.

Osobni podaci se ne koriste u svrhe razvoja ili testiranja IT sustava. Gdje god je to moguće, osobni podaci su zaštićeni enkripcijom, pseudonimizacijom ili anonimizacijom.

Svi osobni podaci za koje ne postoji osnova čuvanja, bez odlaganja se brišu ili uništavaju.

Mjera definiranih ovom politikom moraju se pridržavati svi zaposlenici GRAFIČKOG FAKULTETA, kao i treće strane koje u okviru svoje suradnje s Organizacijom ostvaruju pristup osobnim podacima.

Vaše osobne podatke ne prenosimo u treće zemlje, a ukoliko se za to pokaže potreba zatražit ćemo Vašu izričitu suglasnost za to.

4. Pravo na pristup

Imate pravo zahtijevati od nas potvrdu koju kategoriju Vaših osobnih podataka obrađujemo, u koju svrhu, dijelimo li Vaše podatke s nekime, koliko će dugo ostati pohranjeni itd.

Imati pravo zahtijevati ispravak Vaših osobnih podataka koji su netočni, kao i pravo da se dopune Vaši nepotpuni osobni podaci, te da se obrišu Vaši podaci ukoliko ne postoji ni jedna pravna osnova za njihovu daljnju obradu.

Ako imate pitanja o našem postupanju s podacima ili o ostvarivanju Vaših prava, slobodno nas kontaktirajte e-mailom na info@armuseum.com.hr.

5. Zaštita osobnih podataka

U slučaju da, usprkos svim poduzetim sigurnosnim mjerama, povjerljivost ili dostupnost Vaših osobnih podataka bude na neki način ugrožena, odmah ćemo obavijestiti nadležno nadzorno tijelo i/ili Vas kao ispitanika, u skladu s primjenjivim europskim i nacionalnim propisima.

6. Upotreba kolačića

Naša web stranica koristi samo one kolačiće koji su neophodno potrebni za funkcioniranje web stranice.

Ne koristimo kolačiće za:

  • Prikupljanje bilo kakvih osobnih identifikacijskih informacija (bez vašeg izričitog pristanka)
  • Prikupljanje osjetljivih informacija (bez vašeg izričitog pristanka)
  • Prosljeđivanje vaših podataka trećim stranama

7. Isključivanje kolačića

Uobičajeno možete isključiti kolačiće tako što podesite postavke svog web preglednika da prestane s prihvaćanjem kolačića (upute za isključivanje možete pronaći ovdje). Ukoliko to učinite najvjerojatnije ćete ograničiti funkcionalnost naše web stranice kao i velikog broja drugih web stranica budući da su kolačići standardan dio većine modernih web stranica.

Ova Politika privatnosti se primjenjuje od 15.07.2022.