Istraživački timovi kinesko-hrvatske suradnje

O nama

Mi smo kinesko-hrvatski istraživački timovi koji razvijaju interaktivnu informacijsku uslugu između posjetitelja muzeja i izložaka.

Nositelj projekta

Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet

Glavni istraživač/voditelj projekta: prof. dr. sc. Klaudio Pap

Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu javno je visoko učilište koje ustrojava i izvodi studij te se bavi znanstvenim i stručnim radom u području tehničkih znanosti, polje grafičko inženjerstvo.

Fakultet je sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, koje je prema odredbama Zakona o znanosti i visokom obrazovanju i Statuta Sveučilišta nositelj osnivačkih prava nad Fakultetom.

Kineski partner

Beijing University of Posts and Telecommunications

Glavni istraživač kineskog tima: prof. dr. sc Anlong Ming

Beijing University of Posts and Telecommunications (BUPT), osnovano 1955., sveučilište je koje je izravno pod upravom Ministarstva obrazovanja (MoE) i koje je suizgradilo Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije (MIIT).

BUPT je jedno od prvih sveučilišta “Projekt 211”. BUPT se također pridružio “Project 985 Innovation Platform for Superior Discipline”.

BUPT je sveobuhvatno sveučilište s informacijskom tehnologijom kao glavnom značajkom, inženjerstvom i znanošću kao glavnim fokusom i kombinacijom inženjerstva, menadžmenta, humanističkih znanosti i znanosti kao glavnom potragom, što postaje važna baza za poticanje visokotehnoloških talenata.

Partner projekta

Citus d.o.o.

Istraživački partner/voditelj projekta: Tomislav Bronzin mag.ing.el., osnivač i direktor CITUS-a, inovator, vizionar, mentor, pouzdani savjetnik

CITUS je osnovan 1999. godine i od osnutka do danas djeluje širom svijeta, a svoj razvoj temelji na vlastitim inovacijama. CITUS rješenja su inovativna i izgrađena na najnovijim tehnologijama.

CITUS je Microsoft Silver Certified Partner s velikim brojem kompetencija specijaliziranih za savjetovanje, arhitekturu IT sustava te razvoj i implementaciju mobilnih i cloud IT rješenja.

Tijekom godina diljem svijeta osvojili su više od 90 međunarodnih nagrada za inovacije u ICT-u (SAD, UK, Kanada, Rusija, Tajvan, Malezija, Južna Koreja, Tajland, Poljska, Rumunjska, Cipar, Macao, Hrvatska itd.). ) koje su pretvorili u uspješne proizvode kao što su BookMedia, Conference@Net, C@N Motion, C@N e-Motion, BodyMeasures, PersonRecog.

CITUS svoj rad temelji na vlastitih pet patenata iz područja ICT-a.

Partner projekta

Nacionalni muzej moderne umjetnosti

Slike korištene u projektu su iz muzejske zbirke.

Nacionalni muzej moderne umjetnosti / NMMU muzej je likovnih umjetnosti koji prati razvoj tradicionalnih umjetničkih disciplina od sredine 19. stoljeća do danas.

Osnivač NMMU-a je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Godine 1899. ideju o takvom muzeju začeo je slikar, povjesničar umjetnosti i političar Izidor Kršnjavi koji je Zagrebačkom društvu umjetnosti predložio osnivanje Gradske galerije modernog slikarstva koja bi prikupljala umjetnine hrvatskih umjetnika. Službeno je utemeljeno 1905. godine, kada je Društvo naručilo prva tri djela tadašnjih suvremenih umjetnika. Tako je galerija započela s radom kao odjel Likovnog društva usmjerenog na pokroviteljstvo suvremene nacionalne umjetnosti i poticanje razvoja umjetničke produkcije.

Nacionalni muzej moderne umjetnosti, sa zbirkom od 12.000 umjetnina, izravni je sljednik Galerije moderne umjetnosti.