Očekivani znanstveni doprinos projekta

Znanstveni doprinos

Znanstveni doprinos zajedničkog projekta “ Application Demonstration on Key Technologies of AR Information Service in Museum Based on 4G/5G ”

01.

Izgradnja arhitekture sustava platforme za vizualno objašnjenje

Kroz konstrukciju platforme za vizualno objašnjenje, izgradite prostor interaktivnog iskustva između posjetitelja i izložaka. Izgradite arhitekturu sustava za prijenos informacija “usmjerenu na ljude” mobilnog terminala + digitalnog sadržaja.

Sustav može identificirati i locirati unaprijed postavljene izloške na temelju slike i drugih informacija senzora i ostvariti integraciju izložaka i vizualnih efekata, kao što su grafika i tekst, putem ciljne lokacije i praćenja kretanja kamere, kako bi se postigao učinak interaktivnog iskustva proširena stvarnost i kultura izlaganja prikaza.

02.

Razumijevanje zahtjevne scene

Putem posebne ručne mobilne terminalske opreme, eksponati izložaka u različitim složenim scenama se skeniraju, a sadržaj se integrira u ručnu mobilnu terminalnu opremu kako bi se bolje razumjeli podaci trenutnih eksponata.

Za različite složene scene, izlošci se mogu točno identificirati i učinkovito uskladiti s virtualnim informacijama u bazi podataka i nadograditi na sliku fizičkog svijeta.

Korištenjem algoritma za optimizaciju dubine koji se temelji na strojnom učenju i tehnologije kamere koja se temelji na algoritmu za klasifikaciju i prepoznavanje strojnog učenja, osigurana je fuzija preklapajućeg prikaza proširene stvarnosti i stvarne scene.

03.

Komunikacija u stvarnom vremenu i virtualno-stvarna interakcija

Putem namjenskih ručnih mobilnih terminala i integriranog bežičnog komunikacijskog modula, skeniranje različitih izložaka, virtualni sadržaj i stvarni izlošci se preklapaju i integriraju u ručne mobilne terminalne uređaje, pokazujući novi vizualni učinak fuzije virtualne i stvarne stvarnosti u stvarnom vremenu.

Oprema mobilnog terminala može skenirati i prepoznati sve ili dio eksponata i ostvariti besprijekornu fuziju i preklapanje/superpoziciju scene entiteta i virtualne slike mobilnog terminala na ručnom terminalu. Istodobno, sadržaj se može ažurirati u stvarnom vremenu korištenjem 4G/5G komunikacijske tehnologije.